Winkelwagen
Er zijn geen items meer in uw wagen
De hele maand September vieren wij de nieuwe oogst met een tas gevuld met heerlijke Speltproducten!


100% SPELT - 100% GOED
Meest gestelde vragen over 100% Speltproducten bij Ad Spapens Brood en Banket:
- Waarom zijn de speltproducten bij Ad Spapens Brood en Banket 100% spelt?
Het meelbestanddeel bestaat bij 100% spelt alleen uit zuiver spelt. In het warenbesluit Meel en Brood zijn hierover afspraken gemaakt. - Waarom is een ambachtelijk speltbrood vaak duurder dan een speltbrood uit de supermarkt?
Deze speltbroden bevatten de meest zuivere (reine) speltsoorten met een zo min mogelijk ingekruist tarweaandeel! Deze speltrassen zijn kostbaarder dan andere speltrassen. - Waarom zijn deze speltbroden zo lekker lang mals?
Omdat wij de beste en eerlijkste grondstoffen gebruiken én het brood wordt natuurlijk iedere dag vers gebakken! - Wat is het verschil tussen tarwe en spelt?
Ze zijn familie van elkaar, spelt bevindt zich echter nog in de oervorm. Door een beschermende huls om de korrel hebben milieu invloeden van buitenaf bijna geen kans. Hierdoor blijven de vitaminen en mineralen goed bewaard. De meest 'zuivere' speltsoorten gedijen niet op bemeste grond. Het meest zuivere spelt komt uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. - Bevatten deze speltbroden lactose?
Nee, er is geen melk of producten op basis van melk toegevoegd. (incl. lactose) - Kunnen mensen met een tarwe intolerantie dit speltbrood eten?
Mensen met een tarwe intolerantie kunnen bij het eten van 100% speltbrood hiervan minder last hebben. Een garantie is dit echter niet. - Zitten er koolhydraten in speltbrood?
Ja, maar in tegenstelling tot tarwe bevat spelt veel meer langzame koolhydraten. - Waar komt jullie spelt vandaan?
Het spelt voor onze broden komt uit de omgeving van Neder-Franken, waar de condities het beste zijn. - Ik ben allergisch voor gluten, kan ik dit speltbrood eten?
Nee, spelt is nooit glutenvrij dus niet geschikt voor mensen met Coeliakie. - Zitten er tarwegluten in deze speltbroden?
Ja, in elk speltbrood zitten gluten. Echter de eiwitten (gluten) die wij toevoegen zijn ervoor bedoeld om u een luchtig en lang mals brood te garanderen.
@bron: Ireks Nederland
