KIJKJE IN DE BAKKERIJ

WORSTENBROOD

ONTSTAAN VAN HET WORSTENBROOD
Het worstenbroodje ontstond als een manier om het vlees langer goed te houden door eerst het deeg te rollen en daarna te bakken. In tegenstelling tot het saucijzenbroodje is worstenbroodje niet van bladerdeeg, maar van zacht witbrooddeeg gemaakt. 

IMMATERIEEL ERFGOED
Door de toevoeging aan de lijst immaterieel erfgoed, wordt het broodje en de cultuur, gezien als een belangrijke traditie die we in ere moeten houden voor toekomstige generaties. Het culturele aspect aan het broodje omvat het feit dat het vaak met vrienden of familie wordt gegeten. Vooral bij speciale gebeurtenissen, zoals carnaval, de kermis en tijdens de feestdagen.

ASSORTIMENT HARTIG

WORSTENBROODJES MAKEN

DONDERDAG WORSTENBROODDAG
Op woensdag komen de lokale slagers, Slagerij Pijnenburg uit Gilze (1) en Slagerij van Hest uit Goirle altijd trouw hun gehakt brengen. Nadat Ad zijn geheime kruiden er doorheen heeft gemengd, worden er worstjes van het gehakt gemaakt (2 en 3). Deze gaan dan een nacht de koeling in. Donderdag is het bij ons altijd worstenbrooddag. Het deegstuk gaat in de verdeelopboller, die maakt er kleine bolletjes van (4). De worstjes worden vervolgens in het deeg gerold (5), op de bakplaat gelegd en voorzien van een laagje ei (6), want daar gaan de worstenbroodjes mooi van blinken als ze uit de oven komen. Nadat de worstenbroodjes een uur in de rijskast hebben gestaan, zijn ze klaar om te bakken en kunnen ze de oven in (7). Het bakproces duurt ongeveer 10 minuten (8). In totaal zijn onze bakkers ongeveer 3 uur met een worstenbroodje bezig, voordat het bij ons in de winkel kan (9).

Product added to wishlist
Product toegevoegd om te vergelijken

Wij gebruiken cookies om [het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen op onze website te vergemakkelijken/ uw instellingen en voorkeuren te onthouden].

U kunt deze cookies uitzetten via uw browser [of via uw profielpagina] maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten