RECEPT WEEK 31

ZWEEDSE SANDWICHTAART

ZWEEDSE SANDWICHTAART

INGREDIËNTEN
8 sneetjes volkorenbrood
2 bakjes krabsalade
200 gr gerookte zalm
15 gr dille
3 el. mayonaise
1 komkommer, in dunne plakken
3 hardgekookte eieren
1 potje imitatiekaviaar (ca 50gr)
1 citroen
extra hoge springvorm van 18 cm
keukenplastic

BEREIDING

Bekleed de springvorm met keukenplastic (gebruik eventueel een beetje boter om het plastic goed aan de vorm te laten plakken). Beleg de bodem van de springvorm met 2 sneetjes brood. Snijd het brood eventueel bij of druk het samen zodat het op de bodem past.

Beleg de broodbodem met een half bakje krabsalade en leg er plakken zalm op. Houd een paar mooie takjes dille apart en hak de rest fijn. Bestrooi de zalm met 1/4 van de gehakte dille. Herhaal deze vierlagen (brood, krabsalade, zalm en dille) nog tweemaal.

Sluit af met een laag brood. Dek de broodtaart af met een passend bordje en zet er een gewicht op. Laat de taart minimaal 1 uur in de koeling staan.

Haal de taart uit de springvorm en verwijder het plastic. Smeer de boven- en zijkant in met een dunne laag mayonaise. Druk tegen de zijkant dakpansgewijs plakjes komkommer. Bestrooi de bovenkant van de taart met de rest van de gehakte dille. Maak een mooie roos van de rest van de gerookte zalm en leg hem in het midden van de taart. Snijd de eieren over de lengte doormidden en druk ze in een cirkel rond de roos van zalm in de taart. Lepel op elk half ei wat imitatiekaviaar. Garneer de taart met een plakje citroen en een takje dille. Snijd in punten en serveer.

 Geniet van je sandwichtaartje

@bron: brood.net

Product added to wishlist
Product toegevoegd om te vergelijken

Wij gebruiken cookies om [het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen op onze website te vergemakkelijken/ uw instellingen en voorkeuren te onthouden].

U kunt deze cookies uitzetten via uw browser [of via uw profielpagina] maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten