- Jolanda Spapens
- 0 likes
- 2902 views
BAKE OFF BROOD
STOKBROOD
Stokbrood is een graag geziene gast op een feestje. Terecht, want stokbrood combineert goed met allerhande bijgerechten. Maar wij hebben nog meer keuze. Notenbrood bijvoorbeeld gaat goed bij geroosterd vlees en maisbrood combineert uitstekend met salades. Een stevig, rond brood is heel geschikt om uit te hollen en te vullen met een salade. Zo presenteer je je gasten een verrassend en in alle opzichten een smaakvol buffet.
SANDWICHES
Van Casinobrood kun je mooie sandwiches en andere traktaties maken. Snijd de korsten eraf en beleg ze heel dun met mayonaise en plakjes komkommer, die je eerst royaal met zout bestrooit, een uur laten uitlekken in een vergiet en vervolgens droogdept met keukenpapier. Het mooiste is de sandwiches diagonaal door te snijden. Casinobrood kun je ook ongesneden kopen, om er zelf lange repen van te snijden. Besmeer deze repen met een pittige vulling, rol ze op en snijd ze na een uurtje opstijven in plakken.
VOORGEBAKKEN BROOD
Geef je een etentje op een dag dat je niet naar onze winkel kunt komen? Informeer dan naar ons voorgebakken brood, dat je zelf alleen nog maar even thuis in de oven hoeft af te bakken. Voorgebakken brood is brood dat al wel gaar is, maar waarvan de korst nog niet is gekleurd. Door het in eigen oven af te bakken, geef je het brood in een korte tijd een mooie kleur en krokante korst. En het smaakt tijdens het serveren net zo vers en lekker als wanneer je het bij ons in de winkel hebt opgehaald.
EVEN GEDULD....
Versgebakken brood kun je beter niet meteen snijden. Het is namelijk vaak nog vochtig van binnen. Dat geld ook voor afgebakken 'opgepiept' brood uit de oven. Pas wanneer het meeste vocht is verdampt en de korst is afgekoeld en krokant geworden, kun je het brood aansnijden. Zo voorkom je dat je tijdens het snijden het brood platdrukt.
Eet smakelijk!